The municipality of Breda (NL) wants to improve the quality of life of the green public space along the inner canal around the center.

A crucial aspect here is a walking route between a double row of trees along the water, where the ecological, cultural-historical, tourist and recreational value of the area is being worked on.

An important advantage of the double row of trees is the realization of shade on the walking route so that it can also be used on very hot days.

The Nijverheidssingel is part of this structure and has recently been adapted. The public space has been better designed in consultation with residents. For example, the parking spaces have been tackled and the road has been narrowed to a bicycle street where cyclists have priority over cars. By improving the layout and narrowing the roadway, space has been created to create a footpath between a double row of trees. The trees are in the ground and will therefore also be able to grow into healthy, mature trees with plenty of shade.

The Nijverheidssingel has thus become a fully-fledged part of the inner canal.