Leerlingen van de Earls Hall Primary School in Southend (UK) kregen een onverwachte verrassing toen ze onlangs na hun vakantie op school terugkeerden op school: er was een groene muur aan de buitenkant van hun schoolgebouw toegevoegd.

Deze nieuwe groene muur werd gefinancierd via het Cool Towns-project, dat wordt medegefinancierd door het Interreg 2 Zeeën-programma. Het project heeft de school geholpen om hun leerlingen bewust te maken van klimaatverandering.

De groene muur werd toegekend aan de school voor hun deelname aan het Better Planet Schools project. Dit project, uitgevoerd in samenwerking met de Young People’s Trust for the Environment, biedt volledig gratis leermateriaal, lesplannen en milieu-uitdagingen voor leerlingen op deelnemende basisscholen in Southend.

Het was de tweede prijs die via Better Planet Schools aan een school in de gemeente is toegekend; in februari werkten leerlingen van Chalkwell Hall Juniors samen met de vooraanstaande muurschilderingkunstenaar Louis Masai om een ​​muurschildering te maken van een blauwvintonijn op het schoolterrein. De blauwvintonijn werd gekozen als het onderwerp van de muurschildering als gevolg van Southend locatie aan de zee, en bewustmaking van de bedreigde status van de soort.

Cllr Carole Mulroney, kabinetslid voor milieu en planning zei: “Het Green Wall-concept, dat we hopen uit te rollen met andere scholen, is een prachtig visuele manier om de interesse van onze kinderen en leerervaring van hun omgeving te wekken. We kijken uit naar meer van dit soort projecten in de toekomst, niet alleen in scholen maar ook met andere gebouwen, en we werken graag met anderen samen om ons doel om van Southend een groene stad te maken, te bevorderen ”.